ROEPT U MAARRR!!!

JIJ KLETST WIJ TEKENEN! De infographic: een praatplaat. Of correct gezegd: een visuele weergave van informatie. Op compacte wijze inzicht én overzicht geven. Scanbaar en gestructureerd. Wij kunnen dit! (ook al houden we soms van ruis). Infographics zijn divers, van klein en simpel (notulen van een vergadering) tot uitgebreid (samenvatting van een jaarverslag). Een manier om informatie beeldend te communiceren.

Een infographic leidt het verhaal in, brengt feiten en informatie naar de voorgrond en biedt een conclusie aan op basis van die gegevens. Een plaat met een verhaal, met een -kop -staart en clou. Ook infographics doorvertalen naar een animatie / explanimation kan kan kan! Van stilstaand naar bewegend beeld (of andersom).

Animaties: de mogelijkheden zijn eindeloos. De stijl kan strak en clean zijn of lekker druk. De combinatie van audio en beeld zorgt er voor dat er meer informatie kan worden overgedragen in minder tijd.

…én voor de mensen die geilen op nog een hippe term: de explanimation. Ja! Kunnen wij! Een video die leunt op de combinatie van ‘explane’ en ‘animate’: uitleg & vermaak ineen. Maargoed, dat is dus eigenlijk ook gewoon een animatie.