nieuw project: Google Maps VIDEO

We zijn gestart met een nieuw project rondom Google Maps video-reviews. Sinds september heeft Google deze nieuwe functie aan Maps toegevoegd. Google biedt hiermee de Maps-gebruikers nog meer inzicht in hoe bijvoorbeeld een bepaald restaurant, hotel of bedrijventerrein eruit ziet. Dit is tot nu toe al mogelijk via foto’s en streetview, máár video’s geven toch echt een andere kijk.

Maps-gebruikers kunnen op basis van de video nog beter een ‘keuze’ maken en beleving ervaren. Op dit moment is de functionaliteit nog niet volledig toegankelijk. In dit project is het bedrijf AS-IS Virtual Tours de trusted verifier en local guide level 9 (x2) en wij, VersVoer, zijn de contentmakers. Samen zijn we voor de organisatie Intervest Offices & Warehouses (een Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap) gestart met een reeks van 8 producties voor diverse vestigingen. Met drone- en regular shots realiseren we video’s van 30 sec. Voor Intervest optimaliseren we zo de Google-Maps status op de digitale ‘kaart’. Wanneer exact Google de functie wereldwijd voor iedereen volledig openstelt, is (nog) niet bekend.

Google Maps is dus al lang niet meer alleen een navigatie-app. Bij elke bestemming kunnen gebruikers al een hele poos eigen foto’s uploaden. Zo kun je ook vooraf de menukaart van een restaurant checken, of het interieur van je geplande hotelkamer. En Google geeft dus met deze nieuwe ontwikkeling  gebruikers de kans vanaf nu niet alleen foto’s, maar ook video’s toe te voegen.

Intervest Offices & Warehouses Investeert in kantoorgebouwen en logistieke panden van goede kwaliteit. Zowel voor de kantoorgebouwen als de magazijnen geldt dat deze steeds gelegen zijn op strategische locaties met een goede bereikbaarheid via verschillende transportmodi. De video-optie is dus een uitgelezen kans om een goed en krachtig beeld weer te geven van de gebouwen en locaties. Zaak dus om hier direct een slag mee te maken. www.intervest.be